Informatii
- Cod COR:818305
- Data curs:Sumati-ne!
- Durata:46 ore
- Locatie: Cursul se poate tine si la sediul beneficiarului, functie de numarul cursantilor si suma negociata pentru deplasare:
- Taxe ISCIR 400 ron
Specializare – Operator umplere recipiente GPL
Calea Plevnei 137 C, Parter, Camera 33, Sector 6, Bucuresti 7000, Romania Specializare
ARGECOTERM organizeaza cursuri de specializare si perfectionare in profesia de Operator Umplere Recipiente GPL (COD COR 818305), in conformitate cu cerintele ANC si ISCIR.
CE ESTE UN OPERATOR UMPLERE RECIPIENTE GPL?
In conformitate cu prevederile legale in vigoare, un Operator Umplere Recipiente GPL este persoana care a urmat un curs de specializare organizat de o firma autorizata si a promovat examenele de absolvire ANC (Autoritatea Națională pentru Calificări) si de autorizare ISCIR (Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub presiune si Instalatiilor de Ridicat).
La incheierea cursului organizat de ARGECOTERM, participantii la programul de specializare vor sustine un examen de absolvire in urma caruia vor primi Certificatul de absolvire in meseria de Operator umplere recipiente GPL si un examen de autorizare in urma caruia vor obtine Autorizatia de Operator umplere recipiente GPL cu talonul aferent.
Orice persoana care lucreaza cu instalatiile de distributie GPL la autovehicule are nevoie de autorizarea ISCIR si specializarea ANC de Operator umplere recipiente GPL. Autorizarea permite posesorilor exploatarea instalatiilor de alimentare cu GPL la autovehicule si umplerea cu GPL a recipientelor (rezervoarelor) auto din instalatiile de alimentare.
Talonul de vize anuale este valabil pentru o perioada de 4 ani. La expirarea valabilitatii talonului de vize anuale aferent autorizatiei ISCIR, posesorii acestuia trebuie sa urmeze un stagiu de instruire.
Tematica cursului de Operator umplere recipiente GPL este in acord cu metodologia in vigoare si respecta standardele de instruire. In cadrul cursului de specializare / perfectionare se studiaza:
- Notiuni generale despre instalații GPL: clasificare, parti componente, mod de functionare
- Notiuni generale despre GPL: proprietati fizico-chimice ale GPL, risc de incendiu si explozie
- Instalatii GPL: recipiente sub presiune, armaturi, dispozitive de siguranta, conducte, furtunuri, aparate de masurare si control
- Exploatarea in siguranta a instalatiilor de GPL
- Umplerea din cisterna cu GPL a recipientelor sub presiune din componenta instalatiilor GPL: masuri de siguranta privind prevenirea si stingerea incendiilor
- Distributia GPL la autovehicule, mod de operare
- Avarii, accidente si incendii la transportul, stocarea si distributia GPL la autovehicule: mod de actiune în caz de avarie / accident / incendiu
- Legislatie, reglementari, normative, instructiuni
Durata cursului este de 46 ore din care 30 ore teorie si 16 ore practica.
INSCRIERE SI ACTE NECESARE
Pentru inscriere poti veni personal la sediul nostru sau poti completa si trimite formularul, folosind butonul INSCRIERE.
Persoanele fizice vor trebui sa plateasca la inscriere o taxa de 100 Ron pentru examinare dosar si restul sumei trebuie achitat pana la data examenului.
Persoanele juridice vor trebui sa completeze formularul de inscriere cu datele de facturare si lista angajatilor, pentru intocmirea actelor de curs.
Pana la data inceperii cursului, dosarul de inscriere la curs trebuie sa fie complet pentru fiecare cursant si trebuie sa contina:
- Cerere de inscriere
- Acord GDPR
- Copie CI
- Copie certificat de nastere
- Copie diploma de studii conform prevederilor ANC (Autoritatea Nationala a Calificarilor) si ISCIR – PT CR8-2009
- Fisa de aptitudini eliberata de un cabinet de medicina muncii cu specificatia: Apt Operator umplere recipiente GPL sau Apt pentru prestarea meseriei de Operator umplere recipiente GPL
La acest curs de specializare pot participa doar persoanele care au absolvit invatamantul minim obligatoriu si aduc urmatoarele acte de studii doveditoare in original sau copie:
- Diploma de absolvire invatamant minim obligatoriu. Curantul trebuie sa aiba minim 10 clase absolvite sau 8 clase doar daca mai are o alta scoala de calificare profesionala absolvita
- Diploma de absolvire scoala profesionala, liceu, facultate sau orice tip de studii mediic/csuperioare recunoscute in Romania
- Diploma de absolvire a unui curs de calificare, autorizat ANC / CNFPA / ISCIR
- Adeverinte eliberate in baza legala, care tin locul acestor diplome / atestate;
AVANTAJE
Pregatire teoretica.
Iti punem la dispozitie lectori calificati si autorizati care sa te invete tot ce trebuie sa stii despre legislatie, obligatii, drepturi, indatoriri, manevre permise si nepermise si multe alte informatii care iti sunt necesare. Tot ce trebuie sa faci tu, este sa te prezinti la orele de teorie și practică si…sa inveti.
Pregatirea si organizarea examenelor.
In pretul cursului sunt incluse toate taxele care tin de examinarea si autorizarea ISCIR si ANC. Iti punem la dispozitie chestionare si teste si te pregatim pentru examenul pe care urmeaza sa il sustii.
Fara taxe „surpriza”!
Pretul cursului include toate taxele! Nu se percep costuri pentru poze, chestionare, suporturi de curs, protocol, cadouri.
Autorizare recunoscuta in U.E.
Diploma de specializare obtinuta, dupa examenul de autorizare, este valabila in toata Uniunea Europeana in baza codului COR trecut pe ea. Traducerea legalizata si apostilata este valabila pentru locuri de munca oriunde in UE.
Integrare completa in cadrul companiei.
Pentru companiile ce doresc sa inscrie mai mult de 14 de persoane la acelasi curs, putem organiza pregatirea teoretica, pregatirea practica in cadrul acesteia.